fbpx

Υπηρεσίες

Τα προγράμματα εκπαίδευσης σκύλων της σχολής μας επικεντρώνονται στις ανάγκες κάθε σκύλου καθώς και στις εκπαιδευτικές του ικανότητες. Γι’ αυτό κάθε πρόγραμμα δομείται εξατομικευμένα για την κάθε περίπτωση με γνώμονα κάθε φορά τους εκπαιδευτικούς μας στόχους αλλά και την καλύτερη δυνατή προσέγγιση για τον σκύλο και τον κηδεμόνα του.

Προεκπαίδευση Κουταβιού Θεσσαλονίκη | Εκπαίδευση σκύλου Θεσσαλονίκη Dog Academy

Προεκπαίδευση Κουταβιού

Το πρόγραμμα Προεκπαίδευσης Κουταβιών αφορά σκυλάκια ηλικίας από 2 εως 4.5 μηνών και έχει ως στόχο να βάλει τις κατάλληλες βάσεις για την καλύτερη συμπεριφορική ανάπτυξη του σκύλου σας. Μέσα από το πρόγραμμα εκπαίδευσης Κουταβιών θέλουμε να χτίσουμε ισχυρούς δεσμούς μεταξύ σκύλου και κηδεμόνα, να κάνουμε εισαγωγή στις βασικές εντολές και να πετύχουμε μια πολύ καλή επικοινωνία από μικρή ηλικία.

Με αυτόν τον τρόπο το κουτάβι θα αποκτήσει τις βάσεις για συμπεριφορές που θέλουμε να έχει μέσα αλλά και έξω από το σπίτι, πράμα που θα βοηθήσει στην  ομαλή μας συμβίωση. Στόχος μας είναι η εγκατάσταση κάποιων βασικών γνώσεων στο κουτάβι σχετικά με τους κανόνες και τα όρια πού  διέπουν μια ανθρώπινη οικογένεια και πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην μετέπειτα εκπαίδευση του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Εκμάθηση της φωλιάς
  • Εκμάθηση τουαλέτας
  • Αύξηση αυτοπεποίθησης μέσω παιχνιδιών και ασκήσεων
  • Χτίσιμο συνεργασίας σκύλου – ιδιοκτήτη
  • Εισαγωγή σε marker system
  • Εισαγωγή στις βασικές εντολές
  • Κοινωνικοποίηση με θορύβους εντός και εκτός σπιτιού
  • Κοινωνικοποίηση με ανθρώπους
  • Κοινωνικοποίηση με άλλα ζώα (σκύλους, γάτες κ.λπ.)
Βασική Εκπαίδευση σκύλου Θεσσαλονίκη Dog Academy

Βασική Εκπαίδευση Σκύλου

Στόχος της εκπαίδευσης είναι η δημιουργία μιας ισορροπημένης σχέσης μεταξύ του σκύλου και της οικογένειας του.

Μέσω αυτής, ο ιδιοκτήτης θέτει τους όρους και τους κανόνες συμβίωσης με τον σκύλο του, ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίνεται και στις φυσικές ανάγκες του όπως η άσκηση- σωματική και πνευματική- η συντροφικότητα και το παιχνίδι. Με την εκπαίδευση ο σκύλος μαθαίνει να συνεργάζεται με τον ιδιοκτήτη του και ο ιδιοκτήτης, αντίστοιχα, να κατανοεί τις ανάγκες του σκύλου του, ώστε να περνάνε τον χρόνο τους μαζί εποικοδομητικά.

Η αίσθηση μιας ασφαλούς καθημερινότητας και η διαμόρφωση ενός ήρεμου και χαρούμενου σκύλου, προκύπτει από την ικανοποίηση των παραπάνω αναγκών.

Επίσης, μέσα από την εκπαίδευση, σκύλος και ιδιοκτήτης μαθαίνουν μαζί να ξεπερνούν διάφορες προβληματικές συμπεριφορές που εμποδίζουν την αρμονική τους συμβίωση. Τέτοιες συμπεριφορές μπορεί να είναι το ανεπιθύμητο γάβγισμα, το τράβηγμα στη βόλτα, η καταστροφή αντικειμένων, καθώς επίσης και διάφορες φοβίες ή επιθετικές συμπεριφορές  που μπορεί να αναπτύξει ο σκύλος.

Στη σχολή μας Εκπαιδευμένος σκύλος θεωρείται αυτός o οποίος έχει την δυνατότητα να μας συντροφεύει και να προσαρμόζεται στις διαφορετικές δραστηριότητες και καταστάσεις της καθημερινότητας μας. Ουσιαστικός στόχος της εκπαίδευσης, τελικά, είναι ο σκύλος να μάθει όχι μόνο κάποιες εντολές, αλλά να αναπτύξει μια ισορροπημένη συμπεριφορά και χαρακτήρα για να μπορεί να απολαμβάνει την συντροφιά της οικογένειας του.

Εκπαίδευση σκύλων Θεσσαλονίκη Dog Academy

Advanced Program

Το Advanced Program είναι ένα βήμα παραπέρα στην εκπαίδευση του σκύλου και αφορά ιδιοκτήτες που θέλουν να εξελίξουν την σχέση τους με τον σκύλο τους λίγο  παραπάνω. Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν μια πολύ καλή επίδοση στη βασική εκπαίδευση και έχουν τη διάθεση και το μεράκι να μάθουν νέα πράγματα για να κάνουν πιο διασκεδαστική την καθημερινότητα του σκύλου τους.

Το Εξελιγμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης προσαρμόζεται στον εκάστοτε σκύλο και ιδιοκτήτη, αλλά και τις ανάγκες και δυνατότητες τους. Στα σκυλάκια τα οποία έχουν έφεση στην ταχύτητα, την ευελιξία και τη δύναμη, εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα με απαιτητικές ασκήσεις για το σώμα. Στα σκυλάκια μεγαλύτερης ηλικίας ή χαμηλότερων σωματικών δυνατοτήτων, δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην πνευματική τους εκπαίδευση.

Σκύλος Ασφαλείας | Εκπαίδευση σκύλου Θεσσαλονίκη Dog Academy

Protect Program

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στα καθήκοντα ασφαλείας στη σχολή μας χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Στη Σωματοφυλακή και στη Φύλαξη Χώρου.

Το Πρόγραμμα της Σωματοφυλακής περιλαμβάνει την εκπαίδευση του σκύλου να προστατεύει τον χειριστή του, κατόπιν εντολής, και να εκδηλώνει αμυντική συμπεριφορά με σκοπό να απωθήσει τυχόν απειλή.

Το Πρόγραμμα Φύλαξης Χώρου περιλαμβάνει την εκπαίδευση του σκύλου να προστατεύει το χώρο που διαμένει, να απωθεί τους εισβολείς, να λειτουργεί ως συναγερμός και να προστατεύει τον εαυτό του.

Για να ξεκινήσει κάποιος σκύλος σε ένα από τα δύο προγράμματα, βασική προϋπόθεση είναι να έχει άριστη υπακοή και να υπάρχει απόλυτος έλεγχος από τον χειριστή του.

Εκπαίδευση σκύλων Θεσσαλονίκη Dog Academy

Special Cases - Ιδιαίτερες Περιπτώσεις

Η εκπαίδευση σκύλων δεν απευθύνεται μόνο στην εκτέλεση των βασικών εντολών. Εκπαιδευμένος σκύλος θεωρείται αυτός ο οποίος έχει ισορροπημένη συμπεριφορά, δεν δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα του και μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα της οικογένειας του.

Ο όρος Ιδιαίτερες Περιπτώσεις αφορά εξειδικευμένα συμπεριφορικά προβλήματα που μπορεί να έχει ο εκάστοτε σκύλος. Σαν σχολή ειδικευόμαστε στο να χτίζουμε εξατομικευμένα προγράμματα επίλυσης τέτοιων ιδιαίτερων προβλημάτων και να επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με γνώμονα πάντα τη δυναμική ιδιοκτήτη και σκύλου.

Πάρκο εκτόνωσης σκύλων Θεσσαλονίκη Dog Academy

Πάρκο Εκτόνωσης

Τα ποσοστά ενέργειας που διαθέτει κάθε σκύλος είναι ικανά να μας φέρουν αντιμέτωπους με μια σειρά από ανεπιθύμητες συμπεριφορές και να μας δημιουργήσουν μια προβληματική σχέση με αυτόν.

Η άσκηση, είτε πνευματική, είτε σωματική βοηθά στο να διατηρούμε την ενέργεια του σκύλου μας σε επιθυμητά επίπεδα, ώστε να έχουμε μια ισορροπημένη και ευχάριστη καθημερινότητα.

Στην Dog academy, υπάρχει Πάρκο Εκτόνωσης, ένα καινούργιο πρόγραμμα μέσω του οποίου θα μπορέσετε με ασφάλεια και καθοδήγηση να γυμνάσετε και να εκτονώνετε τον σκύλο σας διατηρώντας τον υγιή πνευματικά και σωματικά.